fredagen den 29:e juli 2011

Kul att ni hittat hit!

SF välkomnar veckans nya läsare, som genom en "strike of heavenly luck" hittat till denna blogg genom olika sökord. Vi må inte vara de snyggaste killarna, ha svar på hur HIV-utslag ser ut eller sälja förstoringsglas, men vi vill ändå att alla ska få vara med! we greet you!

torsdagen den 28:e juli 2011

-Anna, säg inte att du precis laddade hem första säsongen av 7th heaven?
-Eh, jo... Jag behöver lite kristna amerikanska helyllevärderingar. Lära mig om rätt och fel och sånt.
-Jaha, ja fullt förståeligt. Det är för mycket tjafs i det här samhället. Finns mycket som behövs rätas upp.
-Ja och Ruthie är ju så kavat!

tisdagen den 26:e juli 2011

Kan jag få någonstans att bo?

...frågar jag mig. Sen inser jag: men jag har ju inte kämpat! Jag bor väl för fan inte i Berlin efter murens fall heller! Jag kan väl inte gå omkring och tro att jag ska hitta någonstans att bo! Dumma, dumma idiotjag! Naiva lilla medelstorastadsjag, som bara tänker att det ska vara möjligt för en människa att få någonstans att bo I STOCKHOLM! LOL!

Därför kämpar jag nu, och ni ska inte undslippa. Jag tänkte lägga upp lite annonser här, så att ni känner att ni vill höra av er till mig om ni hör något om ett relativt centralt rum/en lägenhet (HAHAHAHAHAHA SOM OM).

Välmenande student söker boende i Stockholm!
Hej! Jag är possitiv tjejj född -91. Jag ska plugga i höst och då vill jag bo med kanske Just DIG :) På fritiden umgås jag med mina vänner och läser en spännande bok, och ibland blir det väl någon TV-serie också ;-) Har goda referenser från tidigare boenden ! Alltid problemfri, men om någon drar kniv är jag inte främmande för våld :) Kramar/Din Nya Hyresgäst?

Trygghetssökande mediahipster söker boende på söder!
Tjugo år och jobbar med media och kommunikation. Bär glasögon som tidigare ansågs vara "nördiga" men som idag är en symbol för välstånd och kontakter inom mediavärlden. Är social och utåtriktad men lider i perioder av kraftiga blödningar ur näshålen. Bär på en mörk hemlighet, och det är inte att jag inte gillar Veronica Maggio för det är jag öppen med (även på jobbet). Dödade en gång en fågel, men inte på ett gulligt sätt som i "About a Boy".

Glad o go norrlänning vill bo i stan' !
Ska du Hyra ut Ditt Rum i Stockholm..? Vad spännande steg för dig men då antar ja att du skulle vilja hyra ut det till någon som känns...trevlig o speciell utan att vara obehaglig..? Då är jag din HyresGäst! Jag har aldirg dödat någon eller slagits ens under påverkan av ett järn...:-) Ring mej!

:-)
lundqvistmoa@gmail.com

måndagen den 25:e juli 2011

FETT MED REKLAM

Kära ni. Jag, Sara, är rakt ut i skogen i nordvästra Ångermanland och leker gröna vågare, flummare och musiker. Jag hänger i Skogsnäskollektivet och är med i en teater och har knappt täckning och framförallt inget internet. Så vill ni se mig får ni åka till Ramsele och några mil till. Där är jag och en fabulöst bra föreställning om människan, skogen och makten. 1870-tal möter 1970-tal. Bra som tusan.

Och sen i Augusti, närmare bestämt 18-21 augusti är det Queertopiafestivalen i Norberg. Det kommer bli överjordiskt bra. Utopiskt, närmare bestämt. Programmet är tjockt av intressanta seminarier, sjuka scenakter, märkliga workshops och ljuvlig teater och annat kulturellt skrafs. Komsi komsi!!

LITE REKLAM

Kära ni. Jag, Sara, är rakt ut i skogen i nordvästra Ångermanland och leker gröna vågare, flummare och musiker. Jag hänger i Skogsnäskollektivet och är med i en teater och har knappt täckning och framförallt inget internet. Så vill ni se mig får ni åka till Ramsele och några mil till. Där är jag och en fabulöst bra föreställning om människan, skogen och makten. 1870-tal möter 1970-tal. Bra som tusan.

Och sen i Augusti, närmare bestämt 18-21 augusti är det Queertopiafestivalen i Norberg. Det kommer bli överjordiskt bra. Utopiskt, närmare bestämt. Programmet är tjockt av intressanta seminarier, sjuka scenakter, märkliga workshops och ljuvlig teater och annat kulturellt skrafs. Komsi komsi!!

måndagen den 18:e juli 2011

DANMARK HAR GJORT DET IGEN!

Ja, på förskolor i Danmark införs regler om nakenhet och pussar. Hejdå till att springa naken i vattenspridare! Auf Wiedersehen till att leka doktor. Men vem bryr sig. Det var ju ändå så jävla tråkigt. Jag menar, det är ju äckligt! Nakenhet, blä säger jag. Pussar, uääsch.

Och tänk på alla pedofiler som står utanför dagis och runkar. Jag menar, snälla! Någon måste ju faktiskt stoppa dom här äckelpäcklen. Och tänk om barnen blir pedofiler om dom ser varann nakna? Det är ju helt fruktansvärt!

Jag välkomnar fler restriktioner. Förbjud barnen att bita sig i underläppen eller att slicka sig om munnen. Suga på klubbor och äta banan är ju också helt uteslutet! Det kåtar ju upp en och en var!

Och allt snusk som barn ritar. Titta på den här till exempel:
Huvudfoting av Maja 4 år

Vem vet varför denna lilla krabat är glad? Kan det vara för att den slickat fitta på en annan skitnygg huvudfoting hela natten? Ja, vi på Smaskigt Fakta tar INGA chansningar. FÖRBJUD!!! FÖRBJUD!!!

Huvudfoting av Oskar 3,5 år

Och den här jäveln. Den är ju naken för i helvete! Och hjärtformad, förmodligen bög. Oskar 3,5 utsätts för stora risker genom att tillåtas rita sådana här figurer. Viktigast är att skydda Oskar. FÖRBJUD!!!
Huvudfoting av Signe 4 år
Nääe... Nääe! EN KUKSUGARMUN!!! Skrik och kalabalik på Smaskigt Fakta-kontoret! Vi behöver väl knappt säga det, men vi gör det ändå: FÖRBJUD, FÖRBJUD!!!

Vi på Smaskigt Fakta hoppas att någon svensk politiker vågar värna om våra barn, innan det är för sent. Annars flyttar vi till Danmark, drömmarnas land.

söndagen den 17:e juli 2011

FEMINISTISKA TJOTTOR: JA TACK.

I sommar har jag vart på 40 000 miljarder festivaler hit och dit och spelat fiol och en sak som slår mig varenda gång är: HERREGUD, SEN NÄR BLEV PISSOAR DET ENDA ALTERNATIVET TILL VANLIGA VATTENTOALETTER? Det är ett känt faktum att det alltid är en sjumila lång kö till avkastningsplatserna. Men då finns det alltid en liten gräddfil för kissnödiga med urinröret på utsidan av kroppen. Himla trist tänkt. SF säljer härmed patentet på Sittoar eller kanske den borde heta Kissoar till alla VVS-entrepenörer med jämställdhetsintresse. I alla fall. Idéen är simpel. Fixa en sitt-tjotta! Pojkar/män/karlar eller andra som föredrar att stå och kasta vatten gör det enkelt i en pissoar. För kvinnor/flickor/brudar eller andra som föredrar att sitta är den ställningen lite problematisk. Däremot är hukningen bekväm och smidig. Dessutom är denna form av toalett vanlig runt om i världen- ett hål i marken, klätt i tjusigt porslin och sen två pedagogiska fotavtryck där en placerar sina fötter.
Det vore jämställt och trevligt. Och skulle förkorta köerna garanterat.
Puss
/Smaskigt Fakta- Din VVS-enrepenör i etern

tisdagen den 12:e juli 2011

TILL ALLA OSTIMULERADE SD:ARE :)

(Jag gör en Moa!!)

Hej Jimmie med vänner!
Här kommer lite bilder till er =D
Jag tänker att ni riksdagsledamöter inte har så mycket tid över för erotik. :( Men här kan ni i alla fall ha lite gosigt på riksdagstoaletterna med drömmen om mig =)
Det kanske är det som är lösningen på er ilska? En orgasm förenar världen ;-PppPPPpPPPP
Jag bifogar lite olika varianter på mej, så att det ska passa alla smaker =) =) =) =) =)
Lycka till med lilla döden ;-P
/Sara

Jag är en riktig djurvän =)

Det är viktigt att möta sina rädslor =)

Jag kan göra det mest fantastiska sakerna med min kropp ;-)


Jag gillar SAAB, skrev och landsbygd =)


Jag är en fashionista, och gillar stureplan och streetstyle =)

Jag älskar kändisar och kalas!!

Jag gillar att flirta med vintage och retro =)

En liten bild till ungdomsförbundets pojkar =)

EN TILL KRÖNIKA. OM KULTUR Å SÅNTÄRINGA.

Publicerad i Tidningen Ångermanland/ Örnsköldsviks allehanda 7 juli.

Hej. Nu vill jag prata om världens viktigaste grej, eller som Hervor Sjödin en gång sa: Livets golfström- Kulturen.

Häromdagen gjorde hjältarna i Svenskt Näringsliv ett smärre kultuttalande. De menar att de som studerar humaniora och konst på universitet och högskolor inte får jobb efter examen i samma utsträckning som typ ingenjörer och ekonomer. Ja, det vet vi. Så vad är då Svenskt näringslivs lösning på det hela? Försöka skapa arbete för tänkande filosofer, musiker och skickliga lingvister? Nepp, lösningen är att sänka studiebidraget för de studenter som väljer konst och humaniora. Svenskt näringsliv säger ”Det är en signal för att visa hur arbetsmarknaden ser ut” Sara Lovisa Margareta Parkman säger:

1. Oj oj oj, var är världen på väg?

2. Att studera är något jag gör för att utvecklas som människa, utmana mig själv och skapa förståelse. Inte för att bli rik.

3. Sen när är det en lösning att en yrkesgrupp som redan är ekonomiskt svaga ska få ännu mindre pengar?

4. Den ekonomiska fördelningen mellan naturvetenskapen och humanioran är redan sned. En läkarestudent kan ha uppemot fem-sex timmar undervisning om dan. En litteraturstudent 6 timmar i veckan.

Svenskt näringsliv, jag vet att ni älskar att ha mingelmusik på era kaffe, förlåt, skumparaster. Jag vet att ni gillar att lyssna på dunka dunka i taxibilen på väg till flygplatsen. Jag vet att ni älskar att gosa med era kuddar från Svenskt tenn. Alla kan inte bli civilekonomer, samhället funkar inte så. Vilken fattigdom!

Och så tänker jag på det här med meritpoäng. Snacka om att värdera kunskap på olika sätt.

Jag gick estetiska programmet på gymnasiet. Jag lärde mig allt från att spela fiol till att inse problematiken i Världsbankens förhållningssätt gentemot tredje världen. Att framföra arbeten om ergonomi på ett kreativt vis, skriva en musikal om Botniabanan och att samarbeta med människor jag inte valt själv. Kort och gott: väldigt lärorikt.

Men det tycker inte Jan Björklund. Vilken överraskning. I hans värld är det mycket finare att ha läst massa kurser i språk och matte. Ja, det är klart att det är viktig kunskap, och att man vill använda meritpoängen som en morot för att fler ska välja att läsa dessa ämnen. Och för att man vill komma bort från flumskolan, sägs det.

Men vad räknas som flumskola? Vad blir produkten av elever som kommer ur med lite flum i ryggsäcken? Tja. De kanske blir som mig. Det gick ändå ganska bra.

Utan alla kreativa timmar i gymnasiet hade jag mått ganska pyton. Kunskapernas frukt med smak av matte, historia, idrott och hälsa A hade bajsats ut direkt. Inte förvandlats till näring direkt. Men med lite kreativt socker på toppen så intog min kropp näringen på ett ypperligt sätt.

Ni ska bara veta hur jag och mina klasskamrater kämpade för att både klara av musiken och de teoretiska ämnena. Först öva fiol två timmar. Sen plugga svenska, samhällskunskap, historia och lite gehör. Sen gråta av stress på toaletten.

Men nä, den kunskapen är inte lika mycket värd. Det är flummig kunskap. Att jag och många med mig nu plötsligt fått sämre slutbetyg i jämförelse med folk som läst alla kurser rätt och att vi får sämre chanser att komma in på universiteten, känns inte heller helt korrekt.

Som tur är kämpar många människor för kulturens framtid, och en av de hjältarna är kulturtanten. Du stolta, fina kvinna. Som bär hela kultursektorn på dina Gudrun Sjödénklädda axlar. Du som ivrigt insuper kultur, är naivt öppen för alla sorts uttryck och som hejar på, stöttar, applåderar och jublar. Du som ibland blir utskrattad för att du ensam vågar dansa framför scen, du som hittar dig själv på Bali och aldrig blir dig lik igen. Jag vill bli som dig. När jag är 50 plus vill jag också få studsa runt i en enormt luftig och bekväm tunika, käka mig mätt på fett och socker, inte anpassa mig efter stilpoliser och köpa små snidade broscher på Nordingrå Konstrunda. Du har fattat grejen med kultur, och jag önskar att makthavare, plånböcker, ekonomer och medborgare inser samma sak. Annars dör vårt samhälle. Min faster kommenterade häromdagen ungdomsvåldet i Sollefteå med orden ”Men hallå. Sätt in barnen på kulturskolan, ge dom lite musik. Få dom att lira ihop. Det kan lösa mycket”. Fina faster, du har så rätt.

måndagen den 11:e juli 2011

WE'VE GOT SOME MAILEHN 2 DO

Har ni sett detta: LOL I BRALLAN ? Småpojkarna. Vad ska vi göra med dom? Jag vet helt ärligt inte. Dom är så ledsna och rädda. Det smittar av sig. Därför är det bra när folk som har läst minst en bok samt inte blivit slagna av sina föräldrar gör något. Kanske inte för att varken Jimmie eller någon av hans små grävlingsas till anhängare kommer bry sig, men för att vi andra måste känna att vi är flera och att vi orkar göra saker, även i dessa förruttnande sjuka jävla äckeltider. Kolla här vad bra till exempel. Jag inspirerades av detta, och skickade ett eget mail till JimmieFör er som inte orkar klicka upp bilden, kommer här mailet samt bilderna:

Hej Jimmie

En gång sa en man till mig att jag skulle kunna bli fotomodell. Så här i efterhand har jag förstått att han var pedofil, men fram till min tjugoårsdag trodde jag på hans ord.
Han hade en vision och även jag såg den. Jag – framför kameralinsen! Jag - poserandes, leende, dansandes med en tunn och lekfull sjal. Allt det där du vet. Det har aldrig lämnat mig. Drömmen har aldrig lämnat mig.

Att försöka lyckas som modell är stundvis som att gå in i en mycket kall och hård betongvägg. Ibland en glimt av solen ”där är den!” men sedan: mörker. Det är ett ständigt slit för att försöka få sina modellbilder publicerade.

Idag läste jag att ni skaffat en ny fotograf. Jag antar att det är lite problematiskt, som jag förstår det vill ni inte längre bli hopkopplade med de gamla tandlösa nazisterna som tar kort på- och förföljer folk för att lägga bajs i deras brevlådor. Jag förstår detta. Men jag vill också att du ska förstå att jag mer än gärna vill få ett genombrott, och att jag är beredd att överse den tråkiga ”förföljdavnazisterkänslan”. Jag vill gärna vara med i ert virtuella galleri.

Här vill jag förtydliga det jag hoppas är självklart - jag efterfrågar inte en äldre skallig man häckandes på min bakgård med dålig tandhygien och obearbetade faderstrauman. Jag efterfrågar inte heller att en av dessa äldre män, förklädd i en ung studerandes späda flashbackkropp ska maila till mig varje måndag under jämna veckor. Jag vill endast ställa ut mina bilder och någon gång lyckas försörja mig på mitt utseende och min charm.

Jag bifogar en porträttbild på mig samt en bild på en blodblåsa jag fick 2009.

Med vänlig hälsning
Från lilla Mig

SOMMARJOBB


Mmmmm. Det är lite tyst här. Det är för att jag jobbar på mitt stora konstprojekt- ett onanigalleri. Jag ska börja samla på fina bilder, klistra in i bilderbok och sen plocka fram när fantasin tryter. Här är min första bild. Det är jag och mina meloner/jag och mitt dekoltasch.

Jag är nöjd med hur jag jobbat fram det: SILIKONIZ. Såklart. Närå, metoden är såååå mycket enklare för att få en vacker och kvinnlig klyfta. Lägg dig bara ner på ett mjukt underlag och pressa ihop armarna vid bysten så får du detta underverk till byst. Billigt men sexigt!

Återkommer snart med mer bilder till galleriet.

Puss
/Sara

söndagen den 10:e juli 2011

JA, NU ÄR DET SOMMAR

En återkommande klyscha varje år; Nu är sommaren äntligen här!
Och den vill vi hylla med denna härliga video:

torsdagen den 7:e juli 2011

BESINNINGSLÖS KÄRLEK!

HEJ ÄLSKLINGAR!!
VAD dålig jag har varit på att blogga! Sanslöst dålig. Däremot twittrar jag (för) mycket: www.twitter.com/moalundqvist
Vänta nu här...var min tanke att göra reklam för mig själv eller ville jag skriva något? Jag ville skriva något.
Jag vill ge ett tips, DET BÄSTA tipset på en person jag gillar: Maria Bamford. Jag upptäckte hennes cömedy på youtube någon gång för ett par år sedan när jag browsade tha intrawebz. Hon är briljant. Jag älskar henne alltså besinningslöst och skulle kunna ge min högra arm för att få dricka vin med henne och prata. OBS ÖVERDRIFT/KÄNSLOMÄSSIGT STATEMENT. Men ni förstår.
Detta tycker jag att ni ska ta er tid att göra: kolla på alla avsnitt av "the Maria Bamford show" (20 st, ca tre minuter per avsnitt) på youtube. Kolla sen på all hennes standup som finns på youtube. Lyssna sen på all hennes standup på spotify. Detta är min bästa tips, DETTA ÅR. För hon är så himla, himla bra.

Detta var det första klipp jag såg med henne:

Och det här klippet/låten.

Drink more caffein and stay on your meds! Och för allas skull, kolla på allt som denna geniala människa gjort/gör.onsdagen den 6:e juli 2011

EXTRA EXTRA IGEN!!!

Smaskigt Fakta har tillsammans med vår favorithacker Willow Rosenberg fått ta del av Sven Otto Littorins påstådda sexchatt. Vi ger er ett utdrag:

(...)

Arbetslinjens_största_kuk_66: Mmm... Jag ska knulla dig lika hårt som jag knullat de arbetslösa.

Kåt_på_moderatäckel: Åh, ja! Totto!

(...)

Arbetslinjens_största_kuk_66: Din röv är bättre än tiotusen skattesänkningar.

Kåt_på_moderatäckel: Åh, ja! Totto!

(...)

Arbetslinjens_största_kuk_66: När jag är klar med dig kommer du aldrig orka ta dig ur fas 3.

Kåt_på_moderatäckel: Åh, ja! Totto!

(...)

Arbetslinjens_största_kuk_66: Säg att du är en hora som jobbar med RUT-avdrag!

(...)

Kåt_på_moderatäckel: Åh, ja! Totto!

måndagen den 4:e juli 2011

HEJ PEACE AND LÖÖÖÖVE/ I HATE GUBBERS

I helgen har jag svettats med 40 000 miljarder andra människor på Peace and Love. Det var helt okej. Jag spelade, det var sjukt roligt och okej. Jag skrev några recensioner för Falu Kuriren, det var också helt okej. Eller jätteokej. Men. På scenerna såg jag nästan bara penisar. Gubbar, pojkar, män, killar, grabbar. Och så kanske tre kvinnor nånstans i mitten. Inte lika okej.

Det spelar ingen roll vilken ålder det var på banden - det är likadant i alla generationer. Jag vill gråta när jag tänker på det, och jag vill gråta när jag tänker på mig själv och min idé om att jag ska försörja mig som musiker. För jag vet hur många grymma brudar som finns där ute, men som aldrig får komma fram och få schyssta musikerjobb. Dom äts på något mystiskt strukturellt vis upp av snubbar.

Kära Peace and love. Årets tema var ”Mod, hopp och kärlek”. Det vore jävligt modigt av er om ni kunde boka fler kvinnor på scenerna. Det vore jävligt hoppfullt för de femtio procent av besökarna på festivalen om de också kunde få vara representerade på scen. Och hörrni, var i ligger kärleken till människan när enbart män får ta plats?

En festival som tar sitt budskap på största allvar borde kanske våga rannsaka sig själv och den ojämställdhet som de fortsätter att reproducera.

PS. Bob Dylan var tråkig. Och Bob Geldof med. Och Bob Marleys son också. ds.

Ps2. Här är en recension jag skrev. Om tråkiga gubbar. ds2.

fredagen den 1:e juli 2011

EXTRA EXTRA!!!

Äntligen har Harry Potter valt att uttala sig om Svenskt Näringslivs studiebidragshjärnsläpp och han gör det exklusivt här på Smaskigt Fakta. Han har i ett brev, levererat till vårt högkvarter med en fasansfullt ståtlig uggla, skrivit så här:

Hej Mugglarvänner!
Oroa er inte ifall Voldemort, eller Svenskt Näringsliv som han kallar sig i ert land, får igenom sitt förslag! Jag utlovar två hundra galleoner från mitt privata Gringotts-valv till alla som vill läsa kursen om mig. Eller strunta i den och kom till Hogwarts. Jag lovar att dra i lite trådar för att fixa platser.

Ps 1. Trolldomsministeriet har utlyst undantag för de oförlåtliga förbannelserna. Se till att få in en riktigt fin Avada Kedavra på Malin Sahlén och resten.

Ps 2. Ni är världens bästa blogg. Snälla skriv era autografer på mina kinder på fotot jag bifogar och skicka tillbaka det till mig. Ugglan kommer inte att lämna er förrns ni gjort det.